Öppettider
 
Måndag - Fredag 9.00 - 18.00
Lördag & Söndag 9.00 - 15.00
Helgdagar 9.00 - 15.00Medelhavsväxter och kryddväxter på Plantskolan i Tullstorp i Landskrona

Det fläktar en del. Sommaren smyger fram nästan lite blygt och i bakgrunden ligger underbara dofter kvar och dröjer sig. På Växthuset i Tullstorp fylls näsborrarna snabb av sommarens alla välkända blommor och växter och det blir en kavalkad av allt det som man förknippar med den varma årstiden. Inte undra på att man blir köpsugen.

Sedan ett tag tillbaka har man arbetat hårt och konsekvent med att märka upp, sortera, kategorisera och ta fram beskrivningar på allt det man erbjuder i plantskolan. Rosorna får en egen avdelning, perenner för sig, bär och ätbart, träd, medelhavsväxterna och så klart gräset.

plantskolans blommor - violer

Ett avkopplande sus

Just gräs är perfekt att få på plats under juni juli och det erbjuds i en mängd olika storlekar, former och ursprung. Beroende på var man avser att sätta gräset väljer man efter tydliga markeringar där det framgår vilken typ av läge som är lämpligt - sol eller skugga, hur högt gräset blir och vilka temperaturer som fungerar.

Gräs är perfekt att sätta nu i juli

Gräset i rabatt blir osvikligen bäst. Gräs i kruka kan fungera med det är en liten utmaning när det kommer till övervintringen, då ska man gärna ha tillgång till någon form av växthus. Oavsett hur du väljer så är gräs alltid skönt och en avstressande medlem i trädgården och förutom att det är vackert och enkelt har det även en avstressande funktion när man lyssnar på prasslet och suset i vinden. Förutom gräs har man även en hel avdelning med olika typer av bambu och annat fint som precis som gräset är både fint och trendigt.

Plantskolans växter - salvian

Bambu

Bambun är relativt lättskött. Den vill gärna ha lite kärlek och omvårdnad första tiden men när den väl etablerat sig så är den ganska självgående. Priserna varierar en del så klart men tumregeln är precis som med annat att ju större växt desto högre precis. En yngre planta är alltid billigare men kräver mer jobb av ägaren.

plantskolans medelhavsväxter

Klassiker och nytt

När det gäller sommarblommor så är utbudet idag precis hur stort som helst. För ett antal år sedan var det Tagetes, Pelargoner och Petuinor som gällde men idag är det helt annat utbud och paletten är så mycket större. Klassikerna finns så klart kvar och i kombination med nya favoriter har man alla möjligheter att få till en härlig sommarprakt i trädgården.

 

plantskolans fruktträd och bärbuskar