Öppettider
 
Måndag - Fredag 9.00 - 18.00
Lördag & Söndag 9.00 - 15.00
Helgdagar 9.00 - 15.00Våren kom tidigt i år, men än finns det tid att så och sätta. På plantskolan i Landskrona hittar man allt man behöver för att göra trädgården vacker men även ätbar. Sättpotatis från Larsviken, fröer och vårblommor av alla de slag lockar både ute och inne.

 

Sven på Växthuset i Tullstorp månar om kvalité och kulturarv. och är därför särskilt glad åt att kunna erbjuda sättpotatis från Larsviken.

Det är sättpotatis av gamla fina sorter och ett riktigt kulturarv. Nu till helgen kommer dessutom folk från Larsviken hit till plantskolan och berättar om potatis och ger råd. På plantskolan finner du just nu även mängder med fröer för din odling. Fröerna kommer från bland annat Impecta. Fröerna är alltid mycket populära och går åt fort. Fröerna är ekologiska och värnar om mångfald. Växthuset i Tullstorp har Impectas hela butikssortiment.

 

Nu grönskar det

Det är högtryck i hela växthuset så här års och Sven räknar med att kunna öppna det mesta av plantskolan. I början av April kommer stora sändningar med buskar och träd till alla de som går i lite större planteringstankar.  Vårens alla blommor finns förstås i överflöd hos Tullstorp. Allt från minipåskliljor till pärlyacinter, bellis, primuila, ranukler, förgätmigej och många andra finns i flera varianter. Både fristående och som vackra planteringar.

Det finns gott om penséer och de lär finnas ända fram till påsk. De mångfärgade är just nu väldigt populära så även minivarianterna. Du finner även perenner som Aubrieta och Saxifraga, berättar Sven.

 

Från sydliga nejder

Att odla sina egna kryddor är en lyx som många kan unna sig. På plantskolan finns många ljuvligt doftande, kraftiga fina plantor av til exempel salvia , timjan,  oregano, samt marockansk mynta.

 

Sven berättar också att många medelhavsväxter är på väg in. Citrusfrukter och doftande buskar kan ge en svensk trädgård lite sydligare känsla. Nu är det ju trots allt vår och vi får lov  att glömma frost och tjäle ett slag och gå loss i trädgården med alla härliga växter.