Öppettider
 
Måndag - Fredag 9.00 - 18.00
Lördag & Söndag 9.00 - 15.00
Helgdagar 9.00 - 15.00



Sven och Daniela på Växthuset i Tullstorp rullar in årets första leverans av vårens växter. Snart är det dags att förbereda jorden för planteringen - vänta bara tills det är plusgrader även nattetid.

Nu har vårbruket kommit till Växthuset i Tullstorp. Den första lastbilen med vårens och sommarens blommor och växter har lastats av och nu väntar vi bara på att plusgraderna ska infinna sig så att vi kan gå ut och förbereda jorden i trädgården.

Sven Törnerot visar upp det nya sortimentet han har fått in, bland annat en fin, vit, spännande dubbelblommig Clematis, Arctic Queen.

Det här är den första leveransen för i år. Normalt sett brukar vi få det lite tidigare men vädret är som alla vet lite sämre i år.

Vi har fått in bland annat fina Rhododendron, en av få plantor som du kan ha ståendes i lite skuggiga lägen, vi har också fått in en hel del magnolior och syrener, både uppstammade och buskar.

Sven Törneblad med en marktäckande murgröna som är brokbladig och vinterhärdig.

Nu väntar vi bara på att det ska bli plusgrader dygnet runt, så man kan börja förbereda jorden. Innan dess kan du städa upp i rabatterna och räfsa gräsmattan så att du får bort det döda gräset sen i vintras. Behöver du kan du också stödså, men då får du vänta tills det blir lite varmare.

Vårens rosor

Har du rosor är det dags att börja klippa dem och har du tänkt att du ska byta ut rosorna mot nya - tänk då på att rosornas rötter växer nedåt, så du får ta bort åtminstone en 60-70 centimeter jord och fylla på med ny speciell rosjord. Rosor är känsliga och trivs inte om du sätter dem i gammal rosjord.

Vi får snart in ett stort sortiment på rosor, bland annat historiska rosor och engelska Austin-rosor.