Öppettider
 
Måndag - Fredag 9.00 - 18.00
Lördag & Söndag 9.00 - 15.00
Helgdagar 9.00 - 15.00Sedan 1981 har det vuxit och blommat på plantskolan i Tullstorp. Inriktningen på verksamheten har förändrats men den har alltid stått på en grön grund. Sven Törnerot är trädgårdsingenjör och har stor kunskap om och passion för växter.

 

Från allra första början hade plantskolan mestadels odlingar. Företaget sålde växter i parti och jobbade med import. Något som gav en värdefull grund för dagens verksamhet. Plantskolan arbetade upp flera bra kontakter och mycket av det man gör nu bygger på det , berättar Sven.

Plantskolan i Tullstorp utanför Landskrona

Egenodlat kompletterar

1997 byggde man ut plantskolan och minskade samtidigt på de egna odlingarna. Idag odlar man till den egna försäljningen. Vilket ger en bra möjlighet att komplettera utbudet och anpassa sig efter lokal efterfrågan, menar Sven.

Vi odlar mycket amplar och tomatplantor och det är bra att kunna odla sådant som annars är svårt att få tag på i större kvantiteter. Vita blommor är något vi säljer mycket av men det är inte så stort i konventionell odling och då är det bra att kunna odla själv. Till jul odlar vi amaryllis och hyacinter.

 

En modern plantskola

Idag har plantskolan i Landskrona 1100 kvadratmeter yta under tak. Senaste tillbyggnaden skedde 2008, då man fördubblade ytan under tak. Det är en modern plantskola som har vuxit fram. Trots att ytan har fördubblats så är energikostnaden densamma. Detta tack vare modern teknik som gör växthuset energieffektivt.

 

2008 var plantskolan trångbodda och de ville utöka utesortimentet och få en mer lättjobbad butik. Idag har de fart på hela butiken året runt. Våren är den bästa försäljningstiden eftersom det är en lång säsong till skillnad från julen som har ett absolut slutdatum.

 

Stor kunskap på plantskolan

Tio personer arbetar på plantskolan i Tullstorp. Butiken har öppet sju dagar  i veckan. Det är endast ett fåtal helgdagar om året som man håller stängt, annars är det full fart hela tiden. Snittblommor, krukväxter och resten av plantskolan kräver sin kunskap för att hjälpa kunderna rätt.