Öppettider
 
Måndag - Fredag 9.00 - 18.00
Lördag & Söndag 9.00 - 15.00
Helgdagar 9.00 - 15.00plantskolan i lund och malmö landskronaFramför kolonistugan som växthuset i Tullstorp har designat trädgården till, står Sven Törnerot och berättar om tanken bakom strukturen med trädgården.

 

Växthuset i Tullstorp har designat trädgården till en av de tio kolonistugorna som har byggts inom projektet c/o kolonin på citadellområdet.  C/O kolonin är ung arkitektur för odling i stan och i stugan som plantskolan i Tullstorp har gjort trädgården till är ritad av arkitektstudent Magnus Gyllensten och byggd av Ekbladhs och inredd av Weekeds egen Happy Tilda.

 

Tankarna bakom trädgården

Marken runt stugan är täckt med pinjebark och gångsten från Hasselfors Garden. Alpine and rocks är ganska vanligt sätt att platera på i till exempel England och då används växter som tål en hel del väder och vind, eller brist på detsamma. Alpina växter lite skötsel och är ganska tuffa. I England är det också vanligt att man planterar i blomlådor på ett annat sätt än vad vi gör. Därför har vi använt gamla lådor i plåt och trä. Det är ett ganska enkelt sätt att göra det snyggt på och att få det vädertåligt, berättar Sven.

Inramningen av trädgården

Jag har valt att rama in trädgården med banbu på ena hållet och ett staket på det andra.  Sedan är det en plantering vid entrén som tål att stå i halvskugga bestående av en Blåsvinge kombinerat med en Hosta och en japansk rönn för att bryta av.

Brett sortimet av växter och blommor

På Tullstorps planskola finns det fortfarande ett brett sortiment av sommarblommor för er som har varit på semester och kommer hem till tomma krukor. Du kan med fördel börja plantera buskar och träd i juli. Du kommer att få ta hand om dem en del med de ha å andra sidan mer tid på sig att vänja sig vid sitt nya planteringsställe. Det är inga problem att göra det nu. Det viktiga är att du använder rätt jord till rätt blomma och växt. När vi går in i juli och augusti kommer vi även att ha våra populära färdigplanterade sommarplantor. De var väldigt uppskattade i fjol så de fortsätter vi med i år. Det kan till exempel vara alunrot kombinerat med gräs och revsuga och för att få lite färg i det kan man haen cyklamen ton i ton med bladen.

 

plantskolans trädgårdsdesignplantskolans trädgårdsdesign