Öppettider
 
Måndag - Fredag 9.00 - 18.00
Lördag & Söndag 9.00 - 15.00
Helgdagar 9.00 - 15.00På plantskolan i Tullstorp blommar sommaren för fullt. Sven och personalen märker att allt fler vill odla och äta. Grönsaksplantor, bärbuskar och inte minst kryddor är efterfrågade på plantskolan. Plantskolan har ett stort utbud som passar alla typer av trädgårdar.

odla ätbara växter i sommar

Dofterna och färgerna tävlar om uppmärksamheten på plantskolan i Landskrona.

Plantskolan odlar fram flera av växterna själva

-Vi har 25-30 olika slags kryddor och vi har också drivit upp en del egna plantor framför allt tomater. Genom att driva upp en del själva kan vi erbjuda fler sorter och lite kraftigare plantor, berättar Sven.

Odla jordgubbar i amplar

Att odla i amplar är populärt, särskilt om man har lite mindre plats. På plantskolan finner du bland annat jordgubbsamplar. Dessa är perfekta att ha på uteplatsen och du kan äta de röda bären direkt från plantan.  Allt från trädgården behöver dock inte kunna ätas. Exempelvis så är en kärlekspelargon en perfekt växt för att skapa en upplevelse för ögat. En kärlekspelargon breder ut sig väldigt lite och det är även en av de växter som plantskolan själva har odlat fram.

Plantskolan är full med växter för ditt hem

Grönsaksplantor, sommarblommor, kryddor och perenner samt buskar och träd. Plantskolan utanför Landskrona står redo med frestande grönt från det man kliver in genom dörren tills man går ut igen.