Öppettider
 
Måndag - Fredag 9.00 - 18.00
Lördag & Söndag 9.00 - 15.00
Helgdagar 9.00 - 15.00Det finns få saker som gör så gott för själen som blommor. Vare sig de växer i träd, i buskar eller i rabatter eller krukor fyller de sitt syfte. Att växter dessutom har en avstressande effekt när man vårdar dem eller planterar dem är ingen hemlighet. Man kan nästan drista sig så långt att att man kan påstå att vi behöver blommor och grönt för att må bra. Och just hälsoeffekten är något Sven på Tullstorp ser som en välkommen bonus både för sig själv, sina anställda och inte minst för kundernas räkning.

Tullstorp är en handelsträdgård där du hittar det mesta du kan tänkas vilja ha hemma på balkongen eller ute i trädgården. Självklart hittar du allt i från fröpåsar, jord, krukor, urnor och amplar till fantastiska samodlade grupper färdiga att hänga upp, plantor i krukor, färdiga buskar och planteringsklara träd.

Otroligt sortiment

Detta är kanske egentligen inte så unikt för en handelsträdgård, men livkäl är det flera saker som utmärker Tullstorp och som gör att man åker dit med jämna mellanrum. Först och främst deras otroliga sortiment där man hittar allt man kan drömma om, deras omtanke om natur och miljö där allting odlas utan gifter eller kemikalier, deras ofantligt vackra färdiga grupper och sist men inte minst den härliga miljön med prydliga gångar fria från skräp och ogräs, den stora fina butiken och nu under sommarhalvåret växthuset med rad efter rad av vackra, väldoftande, vanliga, ovanliga och kraftiga välväxta blommor.

Deras blomgrupper är värda att nämnas lite extra. Kombinationerna av färger och växter gör det svårt att välja. Man samodlar dem rent från start så när de är klara till försäljning är det som om det var en och samma planta men med olika gren- och bladverk. Och för en sann blomälskare är det ett jätteplus att prislappen många gånger ligger under 200 kronor vilket gör att man kan unna sig flera att njuta av under sommaren.

Stort urval av fröer

Lite extra intressant i år är det stora urvalet av fröer, framförallt när det kommer till ätbara växter.

- Trenden med ätbart har ökat de senaste åren och vi har långt ifrån sett taket, berättar Sven som äger och driver Tullstorp sedan 1981.

Frösortimentet finns nu dessutom i helt och hållet ekologiska och till och med KRAV-märkta varianter. I sortimentet av jord och gödning ser det likadant ut. Tullstorp själva är inte KRAV-märkta även om de snudd på skulle klara det. Kostnaderna och pappersexercisen avskräcker dock och som kund är det kanske i slutändan mest av godo. Priserna på växterna blir lite lägre och man kan tillhandahålla sorter som knappt går att få fram som KRAV-odlade.

Ett besök hos Tullstorp är en riktig lisa för själen. Det är fantastiskt rogivande att bara strosa runt och njuta av alla växter, drömma om en vacker trädgård och när man väl når kassan och betalar för sitt inköp av precis den där rätta plantan man vill klomplettera med, blir man dessutom glatt överraskad över hur mycket man får för pengarna.