Öppettider
 
Måndag - Fredag 9.00 - 18.00
Lördag & Söndag 9.00 - 15.00
Helgdagar 9.00 - 15.00Det går mot höst och det är hög tid att börja fundera på ett skiftbyte i trädgården. Det är dags att låta höstens alla färger och klassiska växter få ta plats och bjuda in den kalla säsongen.

Höstens första månader bjuder verkligen in till trädgårdsarbete och när den värsta värmen lagt sig är det både mysigt och trevligt att börja fundera på hur man vill ha det i sin trädgård. Att planera och arrangera och göra fint inför vintern och kanske även fundera lite på vad som ska hända och hur trädgården ska se ut till våren. Kanske vill du börja bygga det där stenpartiet - eller sätta spaden i marken för att den där dammen eller vattenlandskapet ni har önskat så länge.

En väl rotad blomsterhandlare

Sven Törnerot har drivit upp växthuset i Tullstorp sedan 1981 och det han inte vet om växter och plantor är sannolikt inte värt att veta. Under årens lopp har han sakta men säkert byggt upp ett nätverk av bra och tillförlitliga leverantörer som garanterar kvalitet på produkterna till vettiga priser. Något som kommer kunderna till godo. Ett bra och täckande grundsortiment finns alltid och med jämna och ojämna mellanrum kommer det in spännande partier i butiken så det gäller att hålla ögonen öppna.

Låt skapandet ta plats

Ljung i alla former, veronikor, krysantemum, cyklamen, silverek, penningblad, korallbär, gräs av olika sort är bara några exempel på fina växter som hör hösten till. Tillsammans ger de många fantastiska möjligheter när det gäller att smycka trädgården. Många av de växter som erbjuds hos Sven är frilandsodlade vilket gör dem starka och avhärdade. Det betyder följaktligen att de tål lite lägre temperaturer och hänger med lite längre in på hösten.

Andra trevliga höstväxter är till exempel fetbladsväxter (suckulenter). De är vackra, och behändiga och tycker om att stå i solen. De behöver inte mycket vatten och de klarar sig utmärkt på torra platser. Det finns nästan 1300 sorters fetbladsväxter men några av de mest kända är kärleksört, taklök, fyrling och rosenrot. Växter, krukor, jord, täckbark, duk, redskap och alla andra tillbehör du kan tänka dig finns hos Sven och han har klart för sig hur han tycker att man ska tänka med höstväxterna.

Plantera gärna tätt. Då blir det mer sammanhållet och mycket mustigare. Plantorna är färdigvuxna så här dags på året och utvecklar sig inte mer under hösten - så låt arrangemangen få ta plats, gärna i stora krukor, och var inte rädd för att bland runt och jobba med färger, former, komplement och kontraster. Tänk bara på att låta växter med liknande egenskaper få lov at vara tillsammans. Växter som behöver mycket fukt, växter som vill ha torrt, växter som kräver en viss typ av jord etc..

Och om man vill piffa inomhus?

Givetvis är det inte bara utomhus som det är läge att göra lite fint. även inne kan det ju vara välkommet att förändra och låta det märkas att säsongen skifter. Att låta sommararrangemangen få ge plats åt till exempel begonior, krysantemum, cyklamen och prydnadspeppar innan det är dags att pynta för jul är både snyggt och trivsamt.