Öppettider
 
Måndag - Fredag 9.00 - 18.00
Lördag & Söndag 9.00 - 15.00
Helgdagar 9.00 - 15.00Emma visar upp en spännande nyhet på Växthuset i Tullstorp. En rosa och röd Verbena Twister som finns i en begränsad upplaga, den vanliga blåvita har Tullstorp också såklart.

Att handla närproducerad mat och att sopsortera är för de flesta självklart numera, eller att köpa en bränslesnål bil för att skona miljön. Men har du tänkt på att handla klimatsmarta växter? På Växthuset i tullstorp berättar Sven Törnerot att genom att de själva förädlar växterna på plats i så stor utsträckning som möjligt sparar de mycket energi i transportledet.

Som exempel kan vi ta en Tegetes som kommer till oss som små pluggplantor. I en kartong får det då plats 360 stycken. Skulle vi ta dem när de är färdiga skulle det få plats 24 plantor i samma kartong istället. Det blir många lastbilar vi sparar i längden och det här går igen i allt vi förädlar här hos oss. Genom att det sker så nära konsumenten som möjligt skonar vi miljön.

Sven Törnerot - Växthuset i Tullstorp

Sven försöker att förädla så mycket som möjligt i sett eget växthus, framförallt sådana blommor och växter som de säljer mycket av men också nyheter som kan vara svåra att få tag på. Resten försöker han handla genom andra odlare runt om i Skåne, just för att spara så mycket som möjligt på miljön.

Vi gör det även för att få så bra kvalité på våra växter som möjligt. Genom att vi själva förädlar dem får vi bättre kontroll på kvaliteten.

Sven Törnerot - Växthuset i Tullstorp

Det skiljer runt 7 veckor på Tegetesen längst ut till höger och den längst ut till vänster. Skulle handlaren köpa hem den längst till vänster behövs det minst en lastbil extra som transporterar dem. Så skona miljön och handla dina växeter klimatsmart på Växthuset i Tullstorp som förädlar växterna på plats.