Öppettider
 
Måndag - Fredag 9.00 - 18.00
Lördag & Söndag 9.00 - 15.00
Helgdagar 9.00 - 15.00plantskolan i Lund Malmö och LandskronaSven Törnerot med två varianterpå färdigodlade lådor. I den större varianten till höger är det plats för en minicyklamen som snart ska planteras. Lådorna kan du sätta direkt i trädgården och håller fram till det fryser till.

 

Växthuset i Tullstorp fortsätter med förra årets succé, de färdigplanterade lådorna som du kan sätta direkt på trappen inför hösten. Vi testade att odla direkt i lådorna ifjol och det blev väldigt uppskattat av våra kunder så vi har gjort det i år igen berättar Sven Törnerot.

Oldingslådorna finns i olika varianter

Lådorna finns i två storlekar, 25 respektive 30 centimeters och i 7-8 olika varianter. De kommer också att finnas som höstampel i begränsad upplaga. I den större varianten har vi planterat en minicyklamen också. Minicyklamen tar längre tid att odla och behöver andra förutsättningar för att växa bra så därför planteras de i efterhand. Men resten av de perenna växterna är odlade i lådan. Vi har lite mörka dova höstliga toner i några varianter och lite vinrött, brunt och mörkgrönt. Sedan har vi en som är lite ljusare med lite ljusgrönt och gult i för de som vill ha det. Lådorna passar att stå utomhus hela hösten ända fram tills den första frosten kommer. Och har vi tur med vädret och får en mild förvinter kan de stå ända fram till jul.

Plantskolan vid Malmö och lundHög tid att odla gräs

Nu är det också hög tid att plantera gräs i kruka inför nästa år. Under augusti når gräset sin utvecklingstopp och ska de hinna rota sig i jorden innan vintern bör de planteras nu. Har du däremot kvar gräset i sin kruka kan du räkna med att det inte överlever vintern. Rötterna behöver nå ner långt där det inte är fruset om den skall överleva. Köper du gräset nu ser man dessutom hur det kommer att se ut när det är uppväxt. Köper du det på våren är det nerklippt och då ser du inte det färdiga resultatet.