Öppettider
 
Måndag - Fredag 9.00 - 18.00
Lördag & Söndag 9.00 - 15.00
Helgdagar 9.00 - 15.00


// Defaults

{xWPscript_if("", "==", "", "

januari 1, 1970
", "", "")}
{xWPscript_if("", "==", "", "x1

januari 1, 1970
", "x2", "")}

// Style 2

// Style - Default3

 


 

Det fläktar en del. Sommaren smyger fram nästan lite blygt och i bakgrunden ligger underbara dofter kvar och dröjer sig. På Växthuset i Tullstorp fylls näsborrarna snabb av sommarens alla välkända blommor och växter och det blir en kavalkad av allt det som man förknippar med den varma årstiden.

Det finns få saker som gör så gott för själen som blommor. Vare sig de växer i träd, i buskar eller i rabatter eller krukor fyller de sitt syfte. Att växter dessutom har en avstressande effekt när man vårdar dem eller planterar dem är ingen hemlighet.

Det råder febril aktivitet på Landskronas mesta växthus. Kylan är på reträtten, dagarna blir allt ljusare och temperaturen stiger sakta men säkert mot nivåer som får våra nordiska hjärtan att tina och slå lite hårdare, efter några ruggiga vintermånader. Hoppet återvänder!

På en vagn i ett hörn står en halmgris och ser lite bortkommen ut. Det är vad som finns kvar av julen på Växthuset i Tullstorp. Skiftena går snabbt och det gäller att hänga med i svängarna.

Det är inte alltid lätt att veta hur man ska vattna sina inomhuskrukväxter, man vill ju inte riskera att växten dör av för lite eller för mycket vatten. Här kommer några tips & råd som förhoppningsvis kan hjälpa dig i ditt framtida vattnande.

Vad vore julmånaden utan en Amaryllis? Eller flera. I sällskap med Hyacinterna och Julstjärnorna är Amaryllisen i särklass den mest populära julblomman hemma och som gåva.

Vintern kommer allt närmare och alla som har uteväxter vet hur viktigt det är att förbereda dem för detta. Har du bara kunskap om hur man sköter de olika typerna av växter så kan du säkerligen få njuta av dem även nästa sommar.

Vill du hålla dina barrväxter i så bra skick som möjligt, så länge som möjligt är det i de flesta fall bäst att se till att de beskärs årligen. I denna artikel finner ni information om de olika typerna av barrväxter samt när och hur de bör beskäras.

Det går mot höst och det är hög tid att börja fundera på ett skiftbyte i trädgården. Det är dags att låta höstens alla färger och klassiska växter få ta plats och bjuda in den kalla säsongen.

Här finner du några tips från oss på plantskolan om vad du ska tänka på innan du påbörjar en plantering i krukor och vilken typ av jord som vi rekommenderar.

På plantskolan i Tullstorp blommar sommaren för fullt. Sven och personalen märker att allt fler vill odla och äta. Grönsaksplantor, bärbuskar och inte minst kryddor är efterfrågade på plantskolan. Plantskolan har ett stort utbud som passar alla typer av trädgårdar.

Sedan 1981 har det vuxit och blommat på plantskolan i Tullstorp. Inriktningen på verksamheten har förändrats men den har alltid stått på en grön grund. Sven Törnerot är trädgårdsingenjör och har stor kunskap om och passion för växter.

Våren kom tidigt i år, men än finns det tid att så och sätta. På plantskolan i Landskrona hittar man allt man behöver för att göra trädgården vacker men även ätbar. Sättpotatis från Larsviken, fröer och vårblommor av alla de slag lockar både ute och inne.

Här under finner du några bra tips från Larsviken när det gäller odling av sättpotatis. Om du vill ha mer hjälp så frågar du bara oss på plantskolan. I artikeln finns du svar på de vanligaste frågorna vi brukar få av kunderna.

Att så fröer, vårda din sådd på rätt sätt och i slutändan få ett lyckat resultat med välväxta plantor kan vara knepigt. Här får ni lite tips och råd för en bra frösådd.

Om du har önskemål eller planer på att starta ditt eget odlingsland, är det mycket viktigt att ha insikt om jorden och hur den skall skötas. Allt från typen av jord, till gödsling och eftervård påverkar resultatet av din odling.

Julen knackar snart på dörren och innebär för många god mat, vila, familj, vänner och traditioner. Även om man inte firar en kristen jul utan tillhör en annan religion eller vill göra något alternativt, ska man absolut unna sig vackra julblommor i all de färger att pryda hemmet med.

Ljung och höst hör ihop som aldrig förr. På växthuset i Tullstorp har Sven Törnerot full koll på alla olika sorters ljung och han kan berätta att det numera till och md finns sorter som inte blommar utan istället bidrar med riktigt härliga former i planteringarna.

Vid trädgårdsgillets tävling Flottaste Flotten kom plantskolans flotte på en hedrande tredje plats. Deras flotte gick i samma tema som deras kolonistuga vid Citadellet, Alpine and Rocks, och bestod av växter som växter ibland annat alperna.

Växthuset i Tullstorp fortsätter med förra årets succé, de färdigplanterade lådorna som du kan sätta direkt på trappen inför hösten. Vi testade att odla direkt i lådorna ifjol och det blev väldigt uppskattat av våra kunder så vi har gjort det i år igen berättar Sven Törnerot.

Växthuset i Tullstorp har designat trädgården till en av de tio kolonistugorna som har byggts inom projektet c/o kolonin på citadellområdet.  C/O kolonin är ung arkitektur för odling i stan och i stugan som plantskolan i Tullstorp har gjort trädgården till.

Att handla närproducerad mat och att sopsortera är för de flesta självklart numera, eller att köpa en bränslesnål bil för att skona miljön. Men har du tänkt på att handla klimatsmarta växter?

Nu har vårbruket kommit till Växthuset i Tullstorp. Den första lastbilen med vårens och sommarens blommor och växter har lastats av och nu väntar vi bara på att plusgraderna ska infinna sig så att vi kan gå ut och förbereda jorden i trädgården.